Ambivalent

Trött efter en hård helg går jag slappt igenom garderoben och byter plats på lite tröjor. Dammsuger golvet. Äter en knäckemacka. Bland skjortor och kostymer hänger även min BJJ-dräkt och judodräkten jag köpte förra veckan för två hundra spänn. De sitter så bekvämt att jag måste ha på dem en stund framför datorn. Efter att jag halvt om halvt konstaterat att BJJ och markfighter förstör min hud för mycket är ju stående fight det enda logiska alternativet och karate det mest uppenbara. Men det vore roligt att kasta sin motståndare också. Om jag hade en extra dag i veckan...

Men det räcker med kyokushin och shito-ryu karate än så länge.

Te, gott sällskap och tv-serier ikväll.

2 veckor sedan

Ja. Det är inte alltid så lätt att ha och underhålla en blogg så som man skulle önska. Antingen är man för disträ eller så är man för mångordig. Denna ständiga kontrovers; att avsky det offentliga samhället med alla dess celebriteter och svartvita papperspornografi samtidigt som man själv känner ett tvång att tömma sig i samma smutsiga pöl. Men vad gör man. Jag kanske gör dig som läser detta en tjänst och låter dig känna mig lite bättre. Underlätta framtida konversationer och förhindra konfrontationer.

Lundalivet är i varje fall sig likt. Onsdagen betyder - trots karate och nära 1000 mawashi-geri - Pub Rydbergs och lite soft nördhäng. Tisdagen är alltid vigd åt kören och det sedvanliga körölet. Måndag är nu för tiden karatedag på riktigt med 2 + 2 timmar träning. Torsdagen kan nog bli en bra pluggdag med utgång på nation. Fredagen är karate och långa fester och lördagen skall hållas öppen för det bästa.

De två senaste veckorna har försvunnit i något mönster enligt detta. Malmö på fredag/lördag med Deepbesök och sena nätter. En av de gångna veckornas höjdpunkter kan ha varit det något spontana klubbesöket på Ögs förra tordagen då jag och körförmannen Henrik begav oss runt kvart i elva efter att ha druckit en öl. Med aktivmärke på studentkortet kunde man glatt kliva förbi den 60 man långa kön och gå in gratis. Bland andra fantastiska kvällar ska vi inte glömma Dr Loves besök på Deep med peruk och solbrillor. Fantastiskt. Ja, saker och

Tisdag

30 minuter innan jag ska gå till min munta i dosimetri, eller snarare få lite kommentarer på mitt projekt om man ska lita på klasskompisarna. Känns bra att avsluta ännu ett kapitel á 7 hp på vägen till sjukhusfysikerexamen. Nästa kurs blir grundläggande medicin och inkluderar en st obduktion, för att - så att säga - lära känna fienden: cancertumörer.

Så med en kaffe i vänsterhanden, sharkfin-plektrum i höger och gitarren i knäet lyssnar jag på turbonegro de sista sekunderna. Ikväll börjar kören. Sen är vi tillbaka i smeten igen. Yeah.


Början av 2010

Sittande på middag med mina gamla jönköpingspolare frågar johanna vad jag har för planer för kvällen.
Svaret är sorgligt som det är sant, men jag hade ingen annan ambition än att hitta en flicka att kyssa innan tolvslaget.

Lyckades jag?

Jovisst. En puss blev det alltid.

Nu sitter man ändå här igen och tror att man missar världens hålligång inne i stan. Om jag nu är så inihelvetes sugen på sällskap hade jag ju lika gärna kunnat undvika att göra slut med min flickvän; det är ju knappast så att någon man hittar på krogen på något sätt skulle kunna vara roligare eller bättre än henne under den kvällen man hänger. Speciellt då jag gör det till en självuppfyllande profetia genom att bara prata med tjejer som jag inte är intresserad av eller uppenbart inte är intresserade av mig, eller som verkar intresserade men som sedan visar sig vara gamla flickvänner till mina polare. Fan. Jag hoppas våren kommer med lite bättre känslor.

Borde man börja jobba på fritiden istället för att engagera sig idéellt i olika studentföreningar? Skulle jag bli lyckligare och mer självsäker med mer pengar?

Nu ska jag smaka på min fula rom o cola jag blandade i ensamheten, med en hello-kittyglass istället för is. Det är trots allt lördag kväll.

RSS 2.0