We started to feel like real rockstars.

Gnata ihop en kursutvärdering som man dragit på sig att skriva rent. Ska väl inte klaga; det är knappt en a4-sida och det ger mig tillfälle att tänka igenom min egen kritik.

Fick för övrigt ett D på atomfysiken. Det betyder att jag fick runt 55% på muntan. Konstigt med tanke på att jag kunde allt.

Krunegård kallar mig till Helsinki och soundtracket till mitt liv för ett och ett halvt år sen - Someone somewhere - gör mig ljuvt melankolisk en snöig men solig dag i slutet av mars. This is the closest to a home I get.

Filip blev förvånad när jag en dag ventilerade kommunistiska åsikter vid matbordet. Jag drar slutsatsen att vi pratar för lite politik.

Sen köper jag ett punkteringssäkert cykelhjul efter den 10 punkteringen på ett halvår.

Jag - kommunist? Bara för att jag hatar kapitalister och gillar statlig kontroll och planekonomi?


Remarkable Life

Så en tisdagseftermiddag kan man ägna sig åt Arvikanostalgi och lyssna på Strip Music. Muntorna är avklarade med nätt och jämt godtagbart resultat; förväntat under de gällande förutsättningarna (förberedelserna - ickeexisterande). Men det kan knappast spela någon roll i det stora hela, huvudsaken är att jag vet vad jag kan och har roligt. Inte vad mina föreläsare tror att jag inte kan.

Som för att ställa till det ytterligare kommer Korn till Arvika i sommar, vilket antagligen innebär att man blir tvungen att ta ledigt i början av Juli, ta fram den gamla läkarrocken och spela gitarr i gyttjan.

Men en dag i taget.

16:10 - Scrubs
16:00 - Choklad
16:30 - Sova
17:00 - Sminket
19:00 - Premiärföreställning
21:00 - Bastu med spexet
23:00 - Premiärfest
06:00 - Däcka på scenen

Premiär

Första genomdraget är slut långt efter midnatt, bara fyra timmar för sent. När natten börjar bli morgon cyklar spexarna hem två och två.

Imorgon är det munta i atom och kärnfysik, två timmar man-on-man action. Men imorgon är det också premiär för allmänheten och prestationen måste vara 100%. Hur mycket kan man överskatta sig själv och hur mycket är man berädd att sätta på spel för vad som gör en lycklig?


Uppgiven men uppladdad

Läser i sydsvenskan att en spykenelev mordhotat sin skola och drabbas av en fnitterattack. Smått uppgiven konstaterar jag att ingen kärnfysik i världen kan rå på sådan dumhet och min plan att plugga hela förmiddagen förfaller plötsligt omåttligt töntig. Så jag läser vidare. Där är också narkosläkaren med sin mordanklagelse. Då jag tidigare inte var så insatt i fallet blev det mig en överraskning att det faktiskt var föräldrarna som begärt en rättsmedicinsk undersökning, varpå rättsläkaren mordanklagat sin medicine kollega. Så drar allt igång och man undrar om läkarstackaren avsiktligt mördat det hopplöst hjärnskadade spädbarnet på 600 gram. Borde inte föräldrarna åtalas? Läkaren handlade efter praxis; vad fan gjorde föräldrarna och vad i helvete tror de sig kunna åstadkomma med en rättsmedicinsk undersökning av sitt döda barn om inte sätta dit personen som höll i kanylen?

Huvudsaken är att jag lagat min strömsladd och haft en kanonvecka.

Att ge 110%

Återigen finner man sig på topp. En känsla som vilat sen jag läste 150% matte eller gjorde Exams på IB. Simon har nämnligen blivit spexare!
Lagom till atom och kärnfysikmuntorna och inlämningar av diverse uppgifter och labbrapporter är det dags att avsätta ca 6-10 timmar per dag åt inövande av scener, sånger och danser. Klasskompisarna klagar att de inte ens kommer ha tid att komma och titta, men vad vet de om att inte ha tid? Tid är något vi bara har för att utnyttja den till max, och det är bara när man lyckas med just det man mår så bra som man kan.

Sedan återstår det att se om det hela går vägen. Sömnen har fått decimeras, likaså träningen men även den effektiva pluggtiden. Föreläsaren vi har sågade mina första två uppgifter han fick in. Med alla rätt och snygg typografi tyckte jag mig förtjäna full pott, men lyckas få 40% avdrag för ofullständiga härledningar. Men som allas vår kära Uffe brukar säga " That is high-school mathematics, you should already know this". Därför blev jag lite gladare av den senaste rättningen, där han skrivit "Average score 103%". Det är det jag är van vid; 110 %

En röst i bakhuvudet frågar mig: vad skulle hända om du gjorde något konstruktivt av allt?

RSS 2.0