Band of Heroes

Band of Horses och Johnossi spelar på stortorget i Malmö och jag känner mig mer och mer hemma i denna Söderns Huvudstad.

Någonstans är jag så lycklig av att vara helt ensam och skrika med i de gamla refrängerna som jag kunnat sen högstadiet. Jag inser att det inte finns någon annan som kan känna samma sak i samma ögonblick och varje försök att dela det med någon vore dömt att misslyckas. Ingen annan har skrivit "Only worms and roots can stop you from your goal" på en whiteboard, uppspikad på en garagevägg i Hok. Ingen har sjungit orden om och om igen med Nenne och John ståendes på betonggolven med 400 aktiva högtalarwatt i öronen.

På bussen hem börjar det igen.
Med en cheeseburgare och fem öl i magen måste man välja orden som om de vore ens sista.

Någonstans undrar jag...

Julian Assange

Anledningen till att Assange kom till Sverige var ju vårt unika källskydd och pressfrihet. Istället blir han själv offer för den.

I en diskurs med föräldrarna konstaterar vi behovet av nya legetimationsmedier, så som i-consent-appen till iPhonen, där damer kan e-legetimera sig anonymt innan sex för att förhindra framtida våldtäktsmål.

Ska skriva en sketch om det eller tipsa Ludde.

Synd bara.


Jesus

Jag hade en dagdröm om att vakna upp som en ny profet. Som en agnostisk Jesus och Mohammed. Att jag skulle lära mig sju språk, islamologi, världsreligion, internationella relationer och resa runt jorden iklädd en vit kaftan.

Är det inte dags att någon tog tag i saker och ting?

En vardagsodyssé

Försöker slita mig igenom Ulysses under mina egna irrfärder i småland men har svårt att finna stadig grund då jag inte är särskilt bevandrad i Odysséen. Uppenbarligen ska det väl bli bättre så småningom.

I väntan på en vändning i vardagen pendlar jag flitigt till staden. Idag träffade jag många kära gamla vänner och fyllde på energireserverna. Dels är sådant sällskap guld värt, men även en mongolisk buffé med tillhörande friterad banan intogs. Dyrt men mättande.

I övrigt så springer jag en del men blev biten av en broms på läppen och stucken av ett bi på benet. Man tappar lite lust med sådana motgångar. Som om själva naturen var emot en och ville att man skulle vara fet och lat.

Men sommaren är snart slut och återfärden till Skåne hägrar. Då blir det gym och Gerdagympa. En del karate också. Innan dess ska vi bara försöka avverka Göteborg, Tranås och en Malmöfestival.

Don't say I look sad boy, I'm just playing my blue sweet trumpet.

RSS 2.0