Kalldusch

Efter en svettig dag på jobbet är en kalldusch allt man önskar sig. Dessutom om man trampat sig hem från Stensjön på en kvart, för då är man jättesvettig.

Det finns egentligen ingen tid för eftertanke en kväll som denna när det är åtta timmar kvar innan man åter ska rapportera in på avdelningen, men gårdagens strapatser låter sig inte glömmas.
Kanske var det ölfotbollen utanför Talavidskolan. Kanske var det alla vänliga ansikten. Kanske den psykotiska hamburgermannen eller nakenbadet i vättern. Kanske var det allt bastubad som triggade igång gamla grå kretsar.
Eller kanske var det hur snabbt livet kunde tyckas vända när idoler och drömmar dränks i fekalier. När en längtan efter rödvinspoesi och fatalism övergår i en perversion som inte längre är smickrande och romantisk och livet vänder sig och karatesparkar en i pungen; där det gör som ondast.

Den upproriska tonårsångesten vill i sina sista dödsryckningar "Stick it to the man", men "the man" visar sig vara en själv. Metafysiken blir verklighet och man måste fråga vad som verkligen är sant, sett ur evighetens perspektiv.

Å andra sidan borde det gå att hålla sig på det torra hela livet. Och innan man tackar av för kvällen får man citera käraste E. när hon nerbäddad i sängen kysser min hand och säger:
- Tack så mycket, min älskade vän!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0