Fasta tillståndet

När temperaturen stiger ökar fonontätheten och materia börjar sjuda av energi. För att kyla ner kan man ta ett vattenbad. Akta er för småsten på botten bara; de kan skrapa upp både knän och armar.

Så sitter man med sin kopp kaffe en måndagsförmiddag och väntar på inspirationen. Fouriertransformera detta om ni kan! Labbhandledaren är lika sadistisk som oskyldig. Men elektrondiffraktionslabben ska skrivas klart någon gång. Och idag skäms man inte så himla mycket av att sitta inne.

Men ute i hagen skuttar minihästen runt. Som ett litet hårigt paket av energi och kärlek till allt som inte gör henne illa. Efter bara en vecka i livet försöker hon redan härma sin mamma som lugnt tuggar i sig hö och gräs. Följer efter den som klappar henne och springer tillbaka till mamma när hon gnäggar oroligt. Vem bryr sig egentligen om hur man tar fram den rektangulära kristallparametern för renad titanoxid när det finns sol, vatten och gröna ängar? Självklart labbhandledaren - annars skulle han inte jobba det. Det är också han som ger mig mitt betyg. Så jag får väl äta lite soppa, titta till hästarna och fortsätta analysen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0