Måndag

Så en fredag som alla andra efter en fullspäckad vecka drar hela klassen till Malmö för att spela laserdome. Taggad som en femåring beger vi oss och spöar skiten ur varandra i två lag. Zlatan var mitt alter-ego för dagen. Oturligtvis hade något ljushuvud placerat en vägg med lådor mitt i banan som jag kunde springa in i och nästan bryta skenbenet på mitten mot. Detta till trots beger man sig nästföljande måndag till Kyokushinträning och sparkar sina gamla träningskamrater gula och blå.

Spexet var galet bra också såklart. Veckan i sin helhet galen.

Vaknade efter 12:00 tre gånger förra veckan. Var uppte till 0500 en tisdag osv osv.

Det är roligt nästan jämt.

Nu är det spex på gång

Vuxenlivet är på ett sätt ett liv i exil - säger Jonas Gardell, och jag skriver ner det på en gång.

För att jaga tristressen på flykt ägnar man sig åt studentspex och kaffedrickande. Vakna med fetsmink under hakan, gå till skolan och sova. Äta lunch med familjen och sedan återgå till spexet för att lägga på mer färg i ansiktet. Pröva peruker.
En vårkänsla i magen säger att det är dags att sluta leva rövare och gå i gamla spår. Men jag vet inte hur man ska gå vidare när allt gammalt står och stampar bredvid. Dessutom skulle det bli underligt.

Är det kanske bäst att hålla sig till vad man vet och vad man kan. Fega ur när det kokar över och blunda innan näsan når väggen.

Stå på scen, sjunga, dansa och vara jävligt smart är saker jag kan. Flickor, känslor och självbevarelse lär man sig inte i kursboken.

Jaja. Alla tentor går bra, spexet säljer slut och allt är roligt i allmänhet. Var Glad helt enkelt!

Sommar

Nu har jag spolat ner all snö från balkongen i toaletten, städat bort vinterns smuts och förberett en kopp kaffe att avnjuta i sommarvärmen! I lund kommer våren lite tidigare.

Underliga och roliga människor som omger en:

Mannen på ICA som tog 2 minuter på sig att välja cigg när hans vanliga märke var slut. När han stressad av den långa väntande kön tog ett kort på måfå, visade sig vara kondomer. Pinsamt.

Falafelmannen som glömde lägga falafel i falafeln. Det visar att ständig sinnesnärvaro är viktig även vid de mest reflexmässiga sysslorna.

Slutligen mannen med de rakade benen på gerdahallens gym, som blev duktigt utstirrad i bastun innan de andra lämnade honom ensam.

Den sista där var i och för sig jag.

RSS 2.0